Kirkas väri, jossa aavistus kultaa. Jalo, elegantti ja herkkä kukkainen tuoksu, vaaleita hedelmiä ja mausteisuutta, joka tekee viinistä monitahoisen ja luonteikkaan.
Maussa viognierin puhtaus ja chardonnayn täyteläisyys, mineraalisuus ja omenaisuus saavat aikaan yhtä aikaa pehmeän ja samalla hyvin ryhdikkään valkoviinin, joka on elegantti, syvä ja erittäin pitkä. Alussa häivähdys valkopippuria ja myöhemmin lisäksi tuoretta persikkaa, omenaa, sitrusta. Tammikypsytyksen tuomaa kermaista tekstuuria. Viognierille tyypillinen öljyisyys on vähäistä, mutta tunnistettavissa. Lopussa mantelia ja mausteisuutta.
Parhaimmillaan kalaruokien ja merenelävien kanssa. Kanaruoat. Pehmeät miedot juustot.
Kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä (12kk – 1/3 uusia, 1/3 kerran, 1/3 kaksi kertaa käytetty)
Rypäleet
Viognier (70%), Chardonnay (30%)
ALC 14,0%