Viinit

Ixsirin viinit: Altitudes, Grande Réserve ja El Ixsir

IXSIRin tarina on mielenkiintoinen, mutta pääroollissa on tietenkin viini. Ulkonäkö, tuoksu ja maku todistavat, että kyseessä on todellinen intohimon eliksiiri. Mitään ei jätetä sattuman varaan.

Viinit on jalostettu kolmeen eri kategoriaan: ALTITUDES, GRANDE RÉSERVE ja EL IXSIR. Laadullisesti ne ovat kaikki erinomaisia, mutta huippucuvéet EL IXSIR ja GRANDE RÉSERVE ovat rypälesekoituksiltaan ja valmistusmenetelmiltään hienostuneimpia. Lopputuloksena on intensiivisiä ja täyteläisiä viinejä, joilla on monitahoinen luonne ja hyvä ikääntymispotentiaali.

IXSIRin viinit yhdistävät libanonin viiniperinteet ja eurooppalaiset viinit, erityisesti ranskalaiset. Punaviinit ovat tyylikkäitä, melko pyöreitä, helposti lähestyttäviä ja sopivat monenlaiseen pöytään. Punaviinien värissä on syvää purppuraa ja kaunista rubiininpunaista. Tuoksussa ja maussa tummia marjoja, toffeeta, minttua, yrttejä ja jopa Libanonin seetrin pihkaa. Tanniineja on sopivasti, ne ovat pehmeitä ja viinien seuraksi sopii hyvin punainen liha, grillatut lihat, pataruoat ja voimakkaat juustot. EL IXSIR on vielä kehittymässä ja siinä on valtavasti potentiaalia. Se on iso viini, joka kannattaa kellaroida ja jos sen nauttii nyt, sen kannattaa antaa rauhassa hengittää ja avautua dekanterissa.

Valkoviinit ovat vaaleita ja tasapainoisen hapokkaita, tyypillisiä lämpimän ilmaston ryhdikkäitä valkoviinejä, joissa kuitenkin aromit saavat raikkautta vuorten viileämmästä ilmastosta. Muscat ja Viognier ovat päärooleissa ja sivurooleissa Sauvignon Blanc ja Chardonnay. EL IXSIR valkoviini on tasapainoisen tamminen, ilmeikäs ja todella pitkä.  

Rosé viinit kumartavat tyylikkäästi kohti etelä-Ranskan Provencen suuntaan. Ne ovat vaaleita, kukkaisia ja hedelmäisiä. GRANDE RÉSERVE rosé on elegantti ja hienostunut viini kauniissa pullossa, jota sopii nauttia seurajuomana, aperitiivina tai kevyen ruoan seurana. Tuoksu on selkeä. Persikkainen ja kukkainenkin. Paletissa mm. persikkaa, päärynää ja greippiä.